28 Nisan 2012 Cumartesi

Keçe işi nedir? Nasıl yapılır?

Merhabalar arkadaşlar,

Koza işi ile alakalı genel bilgileri paylaştık, daha sonra da elimizdeki koza işiyle yapılmış işlerin fotoğraflarını da paylaşacağız. Şimdi kısaca "keçe işi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılabilir?" bunlara değinelim.

Keçe işi son zamanlarda çok revaçta olan bir iş türüdür. Bu iş, ince ve özel keçeleri yine özel fırça ve iğnesi sayesinde şekillendirip işlemeye denir. Yine kozalarda olduğu gibi bu özel keçe türünü de tuhafiyelerden bulabilirsiniz. Keçe işinden yapılmış ürünler yıkanabilir olduğundan uzun ömürlü ve çok kullanışlı olur.Keçe işi salon takımlarında, sehpa takımlarında, yatak örtülerinde, bohçalarda ve daha bir sürü teknik çeşitlerinde kullanılabilir.

İki çeşit keçe işi vardır; bunlar iki boyutlu ve üç boyutlu keçe işleridir.

Not: Sipariş vermek isteyenler buraya tıklayarak mail adresime ulaşabilir.

Keçe işi yapımını anlatan videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki konuya kadar hoşçakalın.

26 Nisan 2012 Perşembe

Koza işi nasıl yapılır?

Merhabalar,

Bir önceki yazımızda kozaların nereden bulunabileceğini yazmıştık. Şimdi ise kısaca nasıl kullanılacağını anlatacağız. İleri bir zamanda ise kullanımını anlatan görseller ekleyeceğiz.

Bildiğiniz gibi kozaları renklendirilmiş olarak tuhafiyelerden bulabiliriz, bu kozaları herhangi bir işte de kullanabiliriz. Koza işi başlı başına bir iş olduğu gibi diğer işlerde süsleme amaçlı da kullanılabilir, örneğin keçe işi bir masa örtüsünde yaprak desenlerini süslemek için koza işini kullanabiliriz.

Kısaca kozaların nasıl kullanılacağına gelince; kozayı dik orta böldüğümüz zaman iki parça yaprak çıkarabileceğimiz büyüklükte kozalarımz olur. Bölünen kozaya yaprak şekli vererek kozayı keseriz ve boncuk kullanarak ürüne dikebiliriz.

Burada önemli olan kısım ise yaprak olarak kullanılacak kozalar dikey olarak ikiye bölünür ve çiçek olarak kullanılacak kozalar ise yatay olarak ikiye bölünür.

Daha önce koza işinden taç örneği koymuştuk, buna ek olarak faklı renkte taç da eklemek istiyorum.Koza işinden yaptığımız işlere buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.





Not: Sipariş vermek isteyenler buraya tıklayarak mail adresime ulaşabilir.


Şimdilik hoşçakalın.

24 Nisan 2012 Salı

Koza işi nedir? Koza nereden bulunur?

Merhabalar,

Bugün elimden geldiğince koza işi nedir, kozalar nereden bulunur konularını anlatacağım.Koza bildiğiniz gibi ipek böceğinin bir mamülüdür ve ipek böceklerinden elde edilir. Güzel Bursamız ipeğiyle ünlüdür ve Bursa'da ipekçiler han'ından ipk ürünlerini bulabilirsiniz. Bizim kullandığımız kozalar ise Bursa'da, Kocaeli'de veya herhangi bir şehrin tuhafiyesinden alınabilir. Kozalar doğal olarak beyazdır fakat tuhafiyelerden kullanmak istediğiniz renkte koza alabilirsiniz. Yani tekrardan boyamanıza gerek yoktur.

Koza işi nerelerde kullanılır konusuna değinmek gerekirse, makina nakışı karıştırılarak kullanılabilir, çiçeklerin ve yaprakların yerine kullanılarak sehpa örtüsü, şömen gibi şeyler üretilebilir.İleriki zamanda bu ürünlerimizin de fotoğraflarını ekleyeceğim.

Kısaca koza işi, sizin hayal gücünüze bağlı olarak, pike takımları dahil her işte kullanılabilir. Birkaç gün sonra bu kozaları nasıl kullacağımızı da anlatan bir yazı yazmaya çalışacağım.

Şimdilik hoşçakalın.

10 Nisan 2012 Salı

Koza İşi Harika Taç

Merhabalar arkadaşlar,

Bugün size ipekböceği kozasından yapılmış el işlerinden bir örnek göstereceğim. Bu yaptığımız koza işinden taç, hanımların ilgisini çekecektir diye düşünüyorum. Bildiğiniz gibi ipekböcekleri kozasını terk ettikten sonra atık olarak kalan kozadan ipek elde edilmektedir. Kozayı işleyip ipek kumaşa çevirmeden önce satın alabilirsiniz ve satın aldığınız kozaları birçok el işinde kullanabilirsiniz. Koza işi çok ilginç ve pek yaygın olmayan bir iş çeşididir. Buradaki ilk konumu koza işi üzerine açma amacım bu iş çeşidinin kullanımını artırmak ve ne kadar estetik durduğunu göstermektir.

Sözü fazla uzattım buyurun aşağıda kendi el emeğimiz olan koza işi taç resmi mevcut. Bu işi yapıp satıyoruz burası vasıtasıyla da sipariş etmek isteyen olursa gönderebiliriz.

Koza İşi Toka
Umarım beğenirsiniz, renk olarak sadece yukarıdaki renk değil daha farklı ve tatlı renkler de mevcut.

Not: Sipariş vermek isteyenler buraya tıklayarak mail adresime ulaşabilir.

Başka yazılarda görüşmek dileğiyle.

9 Nisan 2012 Pazartesi

Ürünlerimizin Fotoğrafları Çektim Nihayet

Tekrardan merhabalar arkadaşlar,

İlk gönderimi attıktan sonra elimde ürettiğimiz el işlerinden bulunmadığı için fotoğraflarını yükleyemedim. Bugün baktım ve yaklaşık 10 gün olmuş o gönderiden bugüne kadar.Blogu bu kadar uzun süreli pasif tutmak istemiyorum, ürünlerimizin fotoğraflarını çektim ve günden güne yeni gönderiler atarak ürünlerimizi tanıtacağım ve elimden geldiği kadar yapılış tekniklerini de anlatacağım.

Ne yazık ki elimizdeki pike takımlarından hiç örnek kalmadığı için şimdilik onların fotoğrafları yok fakat nevresim takımları, koza işleri, beyaz iş, keçe işi vs.. gibi tekniklerin örneklerinin fotoğraflarını çektim ve getirdim.

Birkaç gün içinde güzel konularda buluşmak dileğiyle görüşmek üzere.

1 Nisan 2012 Pazar

Merhabalar

Merhaba arkadaşlar, bu yeni açmış olduğum bir blog ve ileride pike takımları, el işleri, yatak örtüleri, el işi tablolar, keçe işleri ve daha bir çok el emeği ürünlerinin nasıl yapıldıklarını ve kendi yaptığımız işlerin örneklerini paylaşacağız.

Blog kullanma ve yönetme konusunda çok yeniyim o yüzden bir çok acemiliklerim ve yanlışlıklarım olacaktır. Umarım en kısa zamanda bu acemiliğimi üzerimden atabilirim ve bu blogumu düzene oturtabilirim.

Şimdilik hoşçakalın en kısa zamanda güzel yazılar ve örneklerle tekrar görüşmek dileğiyle.