26 Nisan 2012 Perşembe

Koza işi nasıl yapılır?

Merhabalar,

Bir önceki yazımızda kozaların nereden bulunabileceğini yazmıştık. Şimdi ise kısaca nasıl kullanılacağını anlatacağız. İleri bir zamanda ise kullanımını anlatan görseller ekleyeceğiz.

Bildiğiniz gibi kozaları renklendirilmiş olarak tuhafiyelerden bulabiliriz, bu kozaları herhangi bir işte de kullanabiliriz. Koza işi başlı başına bir iş olduğu gibi diğer işlerde süsleme amaçlı da kullanılabilir, örneğin keçe işi bir masa örtüsünde yaprak desenlerini süslemek için koza işini kullanabiliriz.

Kısaca kozaların nasıl kullanılacağına gelince; kozayı dik orta böldüğümüz zaman iki parça yaprak çıkarabileceğimiz büyüklükte kozalarımz olur. Bölünen kozaya yaprak şekli vererek kozayı keseriz ve boncuk kullanarak ürüne dikebiliriz.

Burada önemli olan kısım ise yaprak olarak kullanılacak kozalar dikey olarak ikiye bölünür ve çiçek olarak kullanılacak kozalar ise yatay olarak ikiye bölünür.

Daha önce koza işinden taç örneği koymuştuk, buna ek olarak faklı renkte taç da eklemek istiyorum.Koza işinden yaptığımız işlere buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.





Not: Sipariş vermek isteyenler buraya tıklayarak mail adresime ulaşabilir.


Şimdilik hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder